Joyce kwam tijdens haar studie HBO Verpleegkunde voor het eerst in contact met Raamwerk. Ze deed twee stages bij Raamwerk en toen er na haar studie een plekje vrij kwam als ANW-coördinator, greep ze die kans met beide handen aan.
Binnen 24-uur een andere stageplek regelen was een uitdaging
‘Ik kreeg door school voor de tweede keer een stage in de thuiszorg aangewezen, terwijl de gehandicaptenzorg mij juist aantrekkelijk leek. Ik ben toen op het laatste moment nog overgestapt. Op de HBO-verpleegkunde opleiding wordt er maar kort bij de gehandicaptenzorg stilgestaan, terwijl dit juist bij uitstek een plek is voor mensen met een verpleegkundige achtergrond. De zorgvragen zijn immers complex en dat maakt het ongelooflijk interessant.’
De band met collega’s in gebaseerd op vertrouwen
Als ANW-coördinator werk je in de avond, nacht en weekenden. Je coördineert en stuurt het werkproces aan tijdens je dienst en verpleegt, verzorgt en begeleidt cliënten met een mogelijke intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Dit om een zo goed mogelijke (nacht)rust te garanderen voor onze cliënten. Daarnaast fungeer je als aanspreekpunt bij calamiteiten.
‘Het is een verantwoordelijke baan en de band met collega’s is gebaseerd op vertrouwen.’

Er zijn hier volop mogelijkheden om te groeien
Naast haar functie van ANW-coördinator is Joyce ook bekwaammaker. Dit houdt in dat zij les geeft in verpleegtechnische handelingen en collega’s mag toetsen en beoordelen.
Raamwerk is een fijne organisatie waar ik helemaal mijn plekje heb gevonden. Ik word gehoord en betrokken. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te groeien en bij te leren.’